Inden- og udendørs skydebaner

indoor-and-outdoor-shooting-rangesEn skydebane er en specialiseret facilitet, designet til bueskydning eller træning med skydevåben. Hver facilitet er typisk overvåget af en eller flere tilsynsførende personale. Disse myndigheder har ansvaret for at sikre, at alle regler om våben sikkerhed bliver fulgt på alle tidspunkter. I nogle lande er det almindeligt, at have skydebaner uden nogen form for opsyn såsom Finland. Disse faciliteter er mest populært placeret i skove, hvor folk kan gå på jagt uden opsyn.

Man kan have skydebaner, der er indendørs eller udendørs. Der er altid begrænsninger af visse typer af våben. For eksempel kan man kun bruge buer, pistoler eller riffler.

I byområder, vil de fleste skydebaner være indedørs faciliteter. I mindre befolkede områder, er skydebanerne ofte i udendørs faciliteter.

Indendørs skydebaner

Indendørs faciliteter har normalt en bagvæg, der er forstærket. De har ordentlige ventilations systemer, der suger røg og bly partikler væk fra banen og aflader dem fra selve bygningen for at reducere potentiel blyforgiftning.

Hvis disse steder ikke har en ordentlig ventilation, så må medarbejderne og brugerne selv fjerne bly støv fra kuglerne. Støvet kan også sætte sig på huden og tøjet. Når man bruger indendørs faciliteter, så kan man regne med et meget højt støjniveau. For at bekæmpe dette, bruges høreværn med ekstra beskyttelse såsom ekstra ørepropper.

Der er som regel mange tilskuere, og dem skal man også beskytte. Derfor bygger man en lydisoleret korridor til tilskuerne, der har to døre i hver sin ende. På grund af støj, kan man ikke bruge visse kraftige kalibre, riffler eller fuldautomatiske våben i indendørs faciliteter.

Udendørs skydebaner

Udendørs skydebaner bruges til meget længere afstande op til 1000 meter. Træning kan blive udsat for vind eller regn. Derfor vil man prøve at arrangere konkurrencerne under godartede vejrforhold. Hvis vejret bliver rigtig dårligt, så afslutter man konkurrencen, da sikkerheden kan blive et problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *