Kunstudstillinger der øger opmærksomheden over for vold

Når vi hører ordet vold, tænker vi (forhåbentlig) alle sammen, at det er noget, der skal stoppes lige med det samme. Vold løser ingenting, og giver absolut ingen mening på nogen som helst måde. Dog oplever vi i højere og højere grad, at der til stadighed kommer mere og mere vold i gadebilledet. Det ser vi især i weekenderne, når folk måske har fået lige lidt for meget at drikke i forhold til, hvad de rent faktisk kunne tåle. Det er vigtigt med fokus på volden, så vi kan udrydde den.

shutterstock_346418642Hvordan kan vi udrydde volden?

At udrydde al vold er måske at sigte højt – men bliver man ikke nødt til det? Men hvordan gør man så det? Jeg mener, og tror virkelig på, at kunst kan være et godt værktøj hertil. Jeg har læst et rigtig spændende indlæg på furillo.dk, som handler om, hvordan musik påvirker hjernen. Måske kunne musikken være vejen frem? Der er flere eksempler på, hvordan unge er kommet ud af deres kriminalitet, fordi de er begyndt at lave musik og måske endda har fået stor succes med det – vi har både eksempler fra ind- og udland.

Blåstempling af feministisk kunst

I 70’erne så vi noget helt nyt inden for kunstens verden – nemlig en blåstempling af den feministiske kunst. Denne kunst kom om en naturlig del efter de mange politiske, samfundsmæssige og kunstneriske forandringer, der skete i denne periode. Her så vi virkelig, hvordan de unge tog teten og satte dagsordenen. Vil det være en mulighed at få de unge til at gøre det igen i dag? Kunne det være en måde at komme volden til livs? Vi har jo tidligere set, hvilke forandringer det har skabt, når de unge går forrest og brænder for noget.