Nationale våbenlove – del 1

Kenya

national-gun-lawsI Kenya er det ulovligt at eje nogen som helst form for skydevåben uden en gyldig pistol ejerskabs licens. Enhver person, der er over 12 år, kan skrive til de myndigheder, der er ansvarlige for våben licenser, hvad deres årsag for deres behov for privat eje af et skydevåben er.

Når man skal vurdere, om den enkelte kan få en licens, skal personen gå igennem et strengt baggrundstjek, hvor man ser ind i deres tidligere og nuværende kriminelle status, mentale sundhed og vold i hjemmet. Hvis man fejler i et af disse punkter, så bliver man automatisk nægtet en licens. Disse licenser kontrolleres jævnligt, så man kan tilbagetrække en licens, hvis ejeren af licensen har brugt deres våben til noget ulovligt.

Kina

I Kina er loven om at eje et våben også stærkt reguleret. Generelt er man som privat borger slet ikke tilladt at besidde våben, og enhver form for ulovlig våbenhandling omfatter livsvarigt fængsel. Våben kan kun bruges af de retshævende myndigheder, militæret og sikkerhedspersonale, som beskytter statens ejendom, såsom våbenindustrien, finansielle institutioner, forskningsinstitutioner. Det eneste tidspunkt, hvor det er tilladt at bruge en pistol er, når man er på en autoriseret jagtreservat. Hvis man besidder eller sælger ulovlige skydevåben, kan man få en minimal straf på 3 års fængsel.

Indien

Våbenloven fra 1959 i Indien forbyder salg, fremstilling, besiddelse, erhvervelse, import, eksport og transport af ethvert skydevåben og ammunition, medmindre man har en licens. Den indiske regering har monopol på produktion og salg af skydevåben.

Deres våbenlov klassificerer skydevåben i to kategorier:

  • Forbudt

Under den forbudte kategori indgår alle semi automatiske og fuld automatiske skydevåben.

  • Ikke forbudt

Ethvert skydevåben som bruger ammunition af kaliber: 7 og 9 mm er forbudte.

Man er kun tilladt et privat skydevåben, hvis man har en regerings position, som kan sætte en i fare eller er en trussel mod ens liv, familiemedlemmer af personen og en person, der arbejder i et erhverv, der involverer åbne trusler og fare. Det mest almindelige skydevåben blandt civilie husholdninger er halggeværer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *