Nationale våbenlove – del 2

Libanon

I Libanon er alle former for skydevåben ulovlige. Landet er et af de mest pistol kontrollerede nationer i Mellemøsten. Libanon giver ikke civile ret til at bære våben officielt. Våbentilladelse gives for visse personer, men testen er ikke blevet åbnet for offentligheden, så man kan ikke vide præcist, hvad der kræves.

På grund af en meget historisk kultur, har regeringen mange gange tabt sagen, da de ikke har kontrol eller myndighed over mange dele af landet. Selvom det er forbudt at smugle våben, så er Libanon et af de farligste lande i Mellemøsten med hensyn til våbenmarkeder, fordi de ikke kan blive kontrolleret af regeringen. Libanon er den 28. ud af 178 i verdens privatejede skydevåben til borger ratio, hvilket gør dem til et af verdens mest svært bevæbnede pistol-kontrollerede nationer.

Malaysia

Malaysia har utroligt strenge våbenlove. Deres statsborgere skal have en licens til alt vedrørende våben. Straffen ved besiddelse af skydevåben og affyring under forbrydelser, såsom afpresning, røveri, flygtning fra anholdelse og hus tyveri er en dødsstraf.

Hvis man dog ikke affyrer nogle skud, så kan man få en straf på fængsel på livstid. Hvis man besidder ulovlige skydevåben, så kan man blive straffet op til 14 år i fængsel. Selvom der er så mange strenge regler, så har Malaysia stadig et stort sort marked for pistoler.

Saudi Arabien

saudi-arabiaI Saudi Arabien er der ingen lovlige markeder for skydevåben. Der er kun et par butikker, der får lov til at sælge riffler. Der er derimod mange forskellige typer af skydevåben tilgængelige på det sorte marked fra små en hånds pistoler til fuldautomatiske lette maskingeværer. Deres priser på det sorte marked kan være fire til fem gange højere end den gennemsnitlige markedspris.

Hvis man formår at købe et våben fra det sorte marked, så tillader regeringen licensering af våbnet.

Man behøver ikke en bestemt grund for at bære sit købte våben. Enhver der har købt et våben fra det sorte marked kan få licens til at bære det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *