Pistol og revolver – del 1

Pistol

pistolHåndvåben er meget mindre end riffler, og er meget mere bekvemme at bære til hverdag. De har en langt kortere rækkevidde og mindre nøjagtighed i forhold til riffler. De to vigtigste typer af håndvåben er pistoler og revolvere.

Der er fire begivenheder med pistoler i de olympiske lege og to begivenheder, der ikke bliver medtaget i OL, men er meget populære i Verdens Mesterskaber. De har deres rødder helt tilbage til de første moderne olympiske lege i 1896, som består af både præcision og hurtig målskydning fra afstande mellem 10, 25 og 50 meter.

Disse pistoler er meget unikke i udseende sammenlignet med normale pistoler. Hver begivenhed har derfor deres egne pistoler designet specielt til jobbet. Skytter må kun bruge deres ene hånd til at skyde på deres mål. Det er ikke længere tilladt for Storbritannien at praktisere for nogle af de olympiske begivenheder på grund af en tidligere massakre med disse pistoler.

  • Bullseye skydning er også bedre kendt som traditionel pistolskydning, der bruges her op til tre forskellige pistoler med forskellige kalibre. Ved disse skydninger skal skytteren affyre pistolen med en hånd også.

Nogle håndvåbens eksperter siger, at der er en teknisk forskel mellem de forskellige håndvåben. De beskriver en pistol som et lille skydevåben, der skal anvendes af en hånd.

Pistoler stammer fra det 16. århundrede, hvor man producerede håndvåben i Europa. Selve navnet blev dog indført fra Mellemøsten i ca. 1570. Man mener, at ordet er et tjekkisk ord, som først blev brugt i Italien i 1605 og bagefter på fransk og tysk.

Pistolen med de enkelte skud, er den ældste form for pistol. De har altid været i stand til forbedring ved hjælp af teknologi, så de bliver stadig skabt i dag.

  • Liberator

Liberator pistolen er en enkelt skuds pistol, der er let at printe i 3D. I 2013 blev denne 3D pistol designet og tilgængelig online. Planen for denne 3D pistol blev downloadet mere end 100.000 gange, før det amerikanske udenrigsministerium krævede, at designeren fjernede deres 3D planer fra internettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *