Pistol og revolver – del 2

Revolver

revolverEn revolver er en pistol, der kan skyde gentagende gange og har en roterende cylinder, der indeholder flere kamre. Revolvere kan betragtes som en delmængde af pistoler, eller på lige fod med en delmængde af håndvåben, der adskiller sig fra pistoler.

Selvom udtrykket “revolver” normalt kun refererer til håndvåben, kan også skydevåben også have et revolverende kammer. Det oprindelige navn for en revolver fra faktisk “revolverende pistol”, men man bruger revolver som et universelt udtryk.

Næsten alle tidligere og moderne revolvere har seks kamre i cylinderen. Når man bruger en revolver, så har man muligheden for at affyre flere skud uden at genindlæse hver eneste gang. Hver gang der skydes, drejer cylinderen sig for at tilpasse det næste kammer. Det er denne metode, der har givet revolveren dens populære navn.

I slutningen af det 16. århundrede var revolveren meget dyr og havde meget få produktioner. Det var først i 1900-tallet, at revolveren blev et meget mere almindeligt våben at producere.

En af de første var en flintlås revolver, som blev patenteret af Elisha Colier i 1814. Den første fænghætte revolver blev opfundet af den italienske Francesco Antonio Broccu i 1833. Han fik en præmie for sin opfindelse, selvom han ikke fik gjort patent for den. Revolveren blev vist til Kong Charles Albert af Sardinien. Efter to år blev en pistol meget lignende Broccus patenteret af Samiel Colt, som havde planer om at gøre den første masseproduktion af revolveren.

Derefter blev revolveren hurtigt standarden for næsten alle våben anvendelser.

I løbet af det 20. århundrede blev halvautomatiske pistoler udviklet, som kan rumme flere runder og er hurtigere at genindlæse. Indtil 1970’erne var pistolen også den mest dominerende for politiet. Ved militæret blev revolveren dog afløst af mere tekniske våben, der er fuldt automatiserede.

Selvom politiet og militæret ikke længere bruger revolveren, så er den stadig populær hos amerikanske sikkerhedsvagter. Den bliver også brugt af civile til jagt og forsvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *