Skydesport og konkurrencer

the-national-rifle-associationSkydesport er en konkurrencesport, der indebærer tester af færdigheder som nøjagtighed og hastighed ved hjælp af forskellige typer af skydevåben, såsom kanoner og luftgeværer. Skydespil er blevet kategoriseret som en sport, hvor man skal være god til måle afstande og skyde i en bestemt retning.

Den Nationale Riffel Forening i Storbritannien blev grundlagt i 1860, så der kunne rejses midler til et årligt, nationalt møde for at fremme riffel skydning i hele Storbritannien.

I USA blev der også grundlagt en forening for riffler i 1871, fordi man havde set alt for mange dårlige skydefærdigheder under Den Amerikanske Borgerkrig. Deres formål var, at man ville fremme og tilskynde skydning på en mere videnskabelig måde. Året efter fik foreningen hjælp fra staten New York. De kunne nu købe en lille ø, hvor de byggede en skydebane. Området blev kaldt Creedmor, og de åbnede skydebanen i samme år. Dette blev så stedet for de nationale kampe, indtil de flyttede til en anden by, hvor de byggede en endnu større skydebane.

I 1903 begyndte regeringenat tillade etableringen af flere riffel klubber på alle større gymnasier, universiteter og militære akademier. I 1906 var ungdomsprogrammer i fuld gang med mere end 200 drenge konkurrencer på de nationale skyde turneringer. I dag er der mere end 2 millioner unge deltagere i skydnings begivenheder og andre tilknyttede programmer.

Grundlæggeren af de moderne olympiske lege og pistol mester fra Frankrig, Pierre de Coubertin, deltog i mange af disse tidligere konkurrencer. Det var en af grundende til, at der var fem forskellige skydnings begivenheder i de olympiske lege i 1896. Disse begivenheder har dog i løbet af årene ændret sig, for at holde trit med teknologien og de sociale standarder. Førhen brugte man for eksempel mål, der lignede mennesker eller dyr, men nu har man ændret disse mål til cirkulære forme, for at undgå at knytte sporten med enhver form for vold og aggressivitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *