Skydning med riffler

shooting-with-rifflerEn riffel er et skydevåben eller en “luft pistol”, hvor man refererer til lange våben, der normalt kræver to hænder til at holde. Der er generelt en større nøjagtighed ved en riffel og en meget længere rækkevidde end pistoler, og de er derfor meget mere populære, når man skal på jagt.

Forskellige former for riffel skydninger:

  • Riffel skydnings begivenheder også de olympiske riffelbegivenheder består af målskydninger fra afstande på 10, 50 eller 300 meter. Der er også begivenheder, der består af hurtig skydning mod et mål, der bevæger sig sidelæns fra afstande mellem 10 og 50 meter.
  • I England er den mest populære form for skydnings sport galleri riffelskydning. Ved denne skydningsform sidder man på en stol, hvor riflen er støttet. Dette er den mest krævende skydningsdisciplin af alle skydningsdiscipliner.
  • Traditionelle, “High Power Rifle” er en form for skydning i USA, hvor man skyder på 3 forskellige stillinger. Stående, knælende eller siddende ved 200, 275 og 550 meter afstande.

De fleste former for skydninger har deres oprindelse i USA og Storbritannien, men er efterhånden ved at blive meget populære i andre lande rundt omkring i verden. Den mest populære og anerkendte form for skydesport i Skandinavien er felt skydning, hvor man skal skyde på meget lange afstande. I Sverige er det specielt meget populært at skyde efter bevægende mål, der ligner elg, som man skal skyde fra en afstand på minimum 80 meters afstand. De bruger sporten som jagt øvelser.

Militære riffler

Ved militæret bruges en skydningsdisciplin, hvor man bruger riffler, der kun er tilladte for militæret at bruge. Ex-militær riffler er for eksempel snigskytteriffler, både tidligere og nuværende, og de almindelige civile versioner bruges i militære skydningskonkurrencer og øvelser.

Det er populært i USA at skyde på mål, der ligner mennesker. Mens det i mange lande er helt forbudt at bruge sådanne mål. Den seneste internationale langtrækkende konkurrence blev afholdt i USA i 2015. Storbritannien er et af de nationer, der har vundet flest gange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *