Siden mennesket har været til, har det altid prøvet at forbedre forsvaret af sig selv og familien. De startede med at skabe våben lavet af sten, indtil de fandt ud af, at metal var et bedre materiale.

Man har altid brugt våben til at forsvare sig selv mod vilde dyr, til at jage byttedyr og til at vinde krige. En ting, der ser ud til at være så aggressiv, voldelig og farlig, blev for mange år siden brugt som en sport og bliver stadig brugt i dag af samme årsager.

Nu har man våben, der kan dræbe flere hundrede mennesker, hvis ikke tusinder, på en enkelt affyring. Der er kanoner, bomber, automatiske våben og de gamle typer af våben, som er meget lette at håndtere.

Nu til dags er det blevet mere og mere spændende, specielt for mænd, at de kan melde sig til klubber, hvor de kan lære at skyde. De kan tage på konkurrencer rundt omkring i verden og møde andre, der har passion for at bruge våben som en sport og underholdning, et tidsfordriv og en hobby.

Her kan man finde en masse forskellig information om skydning, skydebaner, våben og våbenlove i forskellige lande rundt omkring i verden. Man kan læse om, hvordan våben blev til, og hvordan forskellige lande kontrollere deres befolkning, når det kommer til våben besiddelse.

Det er meget interessant at se et land, der har strenge love omkring våben besiddelse, men har det højeste antal af tilfælde, hvor der bliver gjort brug af våben til kriminelle formål. Mens andre lande, ikke har specielle våbenregler, hvor de lader deres befolkning tage denne beslutning selv. Ved disse lande ser man næsten ingen våbenrelaterede kriminaliteter.